in

Варненци чистят „Владиславово“ в събота

Доброволци канят жителите на кв. „Владиславово“ да се включат в почистването на квартала.

Каним Ви да се включите в инициатива по проект „Еко скаути – защитници на растенията” на 22-ри юни – почистване и облагородяване на междублоково пространство при блок 22, приканват те в социалните мрежи.

Акцията има за цел да мотивира към по-дейно участие за съхраняването и поддръжката на зелените зони, чрез научаване на практики за лекуване на болни дървета и облагородяването на междублокови пространства във Варна.

Предстои зацветяване на междублоково пространство при блок 22 в района. Организаторите ще се радват в тази инициатива и освен хората от блока да се включат повече граждани.

Предвидени са срещи със специалисти – еколози, ботаници, арбористи и др. Акцията по почистване, зацветяване и рециклиране на събраните отпадъци ще напомни за това как е важно междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани – за запазване на добрия естетичен вид на района и предотвратяване на замърсяванията.

Освен да се облагороди междублоковото пространство при блок 22 ще бъдат направени демонстрации за лекувани на заболели дървета. За доброволците ще има осигурени материали (ръкавици, чували, лопати и др.), а участниците ще могат да се сдобият със скаутски значки, шалове, тениски и сертификати за участие.

С добро настроение, музика и ентусиазъм хора от Варна ще се обединят с обща кауза за една по-комфортна градска среда, а гражданите от района също могат да участват и да са полезни.

Фондация Гея работи активно за общата ни градска среда, като допринася за успешното развитие на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това гражданите все повече да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още възможности за подобряване на здравата зелена система.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/