in ,

Одобриха проекта за втората част на Синята зона

Експертният съвет по устройство на територията при Община Варна е одобрил техническия проект на „Синя зона-Широк център“ и е предложил да се одобри и издаде заповед от кмета на града

Новината потвърди за „Нова Варна“ директора на общинското предприятие, Младен Иванов.

Припомняме ви, че границите на втората част на зоната, предмет на проектиране, са: ул. „Кракра“, „Беласица“, „Д-р Писклюлиев“, бул. „Владислав Варненчик“, „Дрин“, „Пирин“, „Битоля“, „Братя Бъкстон“, „Чаталджа“, „Ген. Колев“, „Царевец“, бул. „Осми приморски полк“, „Кап. Рончевски“, „Васил Друмев“, бул. „Княз Борис I“.

Както „Нова Варна“ писа, в бюджета на ОП „Общински паркинги и синя зона“ във Варна за заложени близо 3,8 млн. лева, показва проекта за нова финансова програма на общината. С част от средствата ще бъде изграден вторият етап от Синята зона, който ще обхване широкия център на Варна. За нуждите на зоната за платено улично паркиране предстои да бъдат купени електрически лекотоварни автомобили, леки коли хибрид и нов „паяк“.

В края на февруари тази година стана ясно, че с дейността ще се ангажира варненската фирма „Инжконсултпроект“ ООД, която е отправила оферта за 48 100 лв. без ДДС. След завършването на проекта ще бъде извършена рехабилитация на улиците в обхвата на зоната и полагане на необходимата маркировка и пътни знаци.

По предварителни прогнози обаче подготовката за разширяването на обхвата на платеното паркиране трябваше да започне още в началото на пролетта.  Към края края на пролетта втората част на зоната трябваше да работи.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева