in

Палатков лагер срещу насилието над животни опъват пред Евксиноград днес

снимка Зоополиция Варна

Безсрочен палатков лагер на входа на резиденция „Евксиноград“ се организира днес от 12 часа. Това съобщиха за „Нова Варна“ организаторите на символичния протест.

Акцията е организирана  от Зоополиция Варна и Lucky Hunt Projects.

Преди по-малко от месец гражданите изказаха недоволството си пред сградата на община Варна заедно с домашните си любимци. Тогава протестиращите поискаха и закриване на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар и отваряне на алтернативен.

Не можем повече да търпим безочливото погазване на закони и бруталната жестокост, ширеща се навсякъде около нас!!!“, зоват защитниците на животните.

Ето и техните искания:

1. Спешни промени в законодателството, които да гарантират,че ВСЯКО умишлено неизпълнение на служебни задължения от държавен или общински служител е престъпление.

2. Незабавно назначаване на проверки за законността на работата на всички ОДБХ и БАБХ от независим външен за агенцията контролен орган.

3. Санкциониране на всички кметове, кметски наместници, общински или държавни служители, допуснали или извършили закононарушения или престъпления.

4. Промени в ЗЗЖ гарантиращи, че служителите на зоополиция ще са компетентни и контролен орган по него.

5. Създаване на ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЩА Зоополиция, чиято дейност да бъде регламентирана в съответна нормативна уредба, като отделна структура в МВР.

6. Бъдещи проверки с ГАРАНТИРАНО участие на представители на НПО относно работата на общините по овладяване популацията на безстопанствените кучета.

7. Финансиране от държавата на чипирането и кастрирането на домашни кучета за период от 2 години.

8. Законови промени за ограничаване и осъществяване на ефикасен контрол върху достъпа до отрови и пестициди.

9. Промени в ЗЗЖ – по-тежки санкции за нарушаване на закона от длъжностни лица в общини, общински приюти; БАБХ и структурите й; ветеринарни специалисти; РУ на МВР.

10. Промяна в НК, която да направи РЕАЛНО наказателното преследване на престъпления срещу животни и да осъществява превенция,чрез увеличаване на наказанията лишаване от свобода и паричните санкции както е записано във входираното предложение

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева