in

3908 седмокласници държат втора матура във Варна утре

Второто изпит от външното оценяване ще се проведе във 90 училища във Варна и областта, в общо 336 изпитни зали

3908 седмокласници държат втора матура във Варна утре. Вторият изпит от външното оценяване след седми клас ще се проведе във 90 училища във Варна и областта, в общо 336 изпитни зали. Това съобщи за „Нова Варна“ директорът на образователния инспекторат във Варна, Венцеслава Генова. По думите на й първата матура по БЕЛ на 17 юни във Варна и региона са се явили общо 3841 седмокласници. Едва 67 са били децата, които не са държали изпита по здравословни или семейни причини.  Няма драстични нарушения на изпитния процес, няма и хванати преписвачи, коментира още тя. Процеса по оценяването е максимално улеснен, тъй като се извършва в електронна среда, каза още Генова.

Припомняме ви, че произведението за преразказ, което се падна на 7 клас тази година, бе приказката „Богатствата на момъка“ от Георги Русафов, съобщи БНТ.
Над 61 000 ученици се явиха на изпита по български език и литература след 7. клас. В 7.00 часа вчера сутринта в Министерството на образованието беше изтеглен вариант номер 1 на изпита. Миналата година задачата беше преразказ на „Седем хайдути и едно магаре“ от Бранислав Нушич.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева