in ,

Варненци: Лъскави возила не спазват кметска заповед (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Читатели на „Нова Варна“ се обърнаха към редакцията със сигнал за множество автомобили, паркирани на крайбрежната алея, въпреки забрана с кметска заповед.

„Това е ул. „Кап. Георги Георгиев“ във Варна (плажната алея), която с кметска заповед от май месец е затворена за автомобили. Изключение са часовете от 05:00 до 08:00 часът и то само за зареждане“, ни пише М. Лютова. Видеото е заснето към 00:30 ч в неделя, 16 юни. „В началото на алеята има КПП с двама полицаи от общинска полиция, които без проблем пуснаха пред очите ми 2 лъскави автомобила. Явно полицаите са над кметската заповед и това не е първият такъв случай“, продължава Йотова.

Проверка на медията ни установи, че по силата на заповедта на кмета от 8 май 2019г. 4. „за обезпечаване на дейността на територията, община Варна предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Допускането на тези автомобили да се осъществява само от КПП № 1 – на кръговото за „Рибарски плаж“ и само в часовия интервал от 23.00 до 05.00 часа“.

Предполага се, че тези автомобили, или поне част от тях, са влезли с в алеята, благодарение на притежаването на пропуск.

Според свидетели обаче, такива пропуски не са били поставени на видно място.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.