in ,

Варненци: В квартал „Ален Мак“ нямаме тротоари (СНИМКИ)

Снимка: Л. Стойчев

Читатели на „Нова Варна“ пратиха сигнал за липсата на инфраструктура в квартала, вкойто живеят.

Снимка: Л. Стойчев

„Пиша относно състоянието на тротоарите след ремонта на бул, „Княз Борис I“, който се състоя преди малко повече от година, в участъка от кръговото кръстовище на Ботаническа градина до Т-образното кръстовище за Златни пясъци, се казва в сигнала. Според живеещите там тротоарът по главният път  – бул, „Княз Борис I“, в квартал „Ален Мак“ е постлан с ронещ се чакъл. Това създава проблеми на живущите в квартала на които се налага да вървят по пътното платно, по което автомобилите карат по-бързо от допустимата скорост.

В района около спирка „Изгрев“, която се ползва от много хора, има квартален магазин, подлез който също е в окаяно състояние и кофи за смет, използвани постоянно от живущите в квартала, жалват се още варненци. Мястото е оживено и на хората се налага да вървят край автомобилите, които профучават с висока скорост край тях.

Снимка: Л. Стойчев

Придвижването на хората към тези обекти е изключително затруднено, поради липсата на тротоарна настилка и бордюр.

В момента АПИ извършва ремонт на тротоарите по трасето за Златни пясъци, възможно е този участък да влиза в плановете за рехабилитация.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.