in ,

За 3 години шестима блъснати на фаталната пешеходна пътека до Общината

Снимка Велоателие тогедър, Виждам те КАТ Варна

Сред жертвите на пътно транспортните злополуки на въпросната зебра има и едно дете, коментират варненци по повод поредният трагичен случай, в който две възрастни жени намериха смъртта си там вчера

За 3 години на пешеходната пътека до Община Варна на булевард „Осми приморски полк“ са блъснати шестима души. Сред жертвите на катастрофи там има и едно дете. Това коментират варненци по повод поредната трагедия случила се на злополучната зебра, при която живота си загубиха две възрастни варнеки на 72 и 76 години. Дамите бяха пометени от „Ауди“ със софийска регистрация, шофирано от 62 годишната Лиляна С.

На въпросната пешеходна пътека отдавна трябваше да сложат светофар там или поне повдигната пешеходна пътека с хубаво осветление, защото когато една кола спира, друга кола просто не вижда пешеходеца, коментират още жители на града в социалните мрежи. По съшият начин е проблем, че пешеходец, минаващ от там, също не може да види кола в другата лента.

Още по-лошо е положението там след залез слънце, когато според шофьорите се вижда само светещата ограда. Още преди година по повод на смъртта на балетиста Мартин Чекалов велосипедните клубове и граждански организации входираха в общината списък със 100 предложения, които да намалят войната по пътищата в града. Въпросната пешеходна пътека да бъде заменена със светофар с бутонче беше едно от предложенията в този списък.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева