in ,

Осем души намериха смъртта си на пътя във Варненско за месец

Снимката е илюстративна

206 са катастрофите в града и региона за същият период, сочи черната статистика на варненската полиция

Осем души са загинали при пътнотранспортни произшествия във Варна и региона за последният месец. Това е статистиката на МВР Варна, в отговор на въпрос на „Нова Варна“, предизвикан от апокалиптичните данни от войната на пътя. Шест от тях намериха смъртта си само в последната седмица. При 61 от катастрофите има пострадал, отчитат още от варненската полиция.

54 от общия брой над 200 катастрофи са предизвикани от несъобразено висока скорост, сочи анализа на черната статистика. 35 от инцидентите пък са станали вследствие на отнемане на предимство.  Няма катастрофи, предизвикано от водачи, употребили наркотични вещества. Едва в два от случаите става дума за шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

„Нова Варна“ припомня, че само за последните дни шестима души  загубиха живота си при инциденти по варненските пътища. Сред тях са мотоциклетистите Волен Шентов, който загина при неразрешена маневра на млада шофьорка на булевард „Сливница“. Майка и дъщеря загубиха живота си на разклона за Долище, пометени от боклукчийски камион. 14 годишният Ивайло, третият пътник в колата все още е в критично състояние в реанимацията на МБАЛ „Света Анна“ . 26-годишният моторист от Варна Илко Жеков почина на място след катастрофа с Пежо на магистрала „Хемус“  заради скорост над 200 км в час. Две възрастни варненки пък си отидоха без време, пометени от шофьорка с „Ауди“ със софийска регистрация на пешеходна пътека пред Общината.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева