Булевард “Левски”: “Хубава работа, ама българска”

Съоръжението за 130 млн лева превърна града ни в европейски, но дребните дефекти все още го компрометират

Булевард “Левски” е изключително съоръжение, най-доброто, което от десетилетия се е случвало на Варна. Видимо всички варненци са доволни от функционалността му.

Единствената съществена препоръка, която се отправя от експертите, дори премиерът Борисов спомена за нея, е премахването на светофара между кварталите ” Левски” и “Чайка”, т.е. настоящото кръстовище тип “детелина” да се превърне в кръгово. Въпреки милионите, вложени в съоръжението, все пак има множество дребни дефекти, които развалят цялата прелест на проекта.

След една от природните атаки миналия месец във Варна, падна стълб, което повдигна въпроса дали всички стълбове са наред и има ли достатъчно добра основа.

Оказа се, че някой от фирмите не са изпълнили точно проекта и се налага подмяна на настилката върху разделителните ивици между двете платна. Също така много от околните пешеходни пътеки са толкова неравни, че хората се препъват. На множество места се образуват нелогични локви и липсват навеси над пасарелките.

Може да има и много други, които всеки поотделно да забелязва. Важното е, че дефектите са дребни, а в цялост проекта е видимо функционален.

Както казват хората: “Хубава работа, ама…”. За жалост, всички тези малки дефекти се забелязват ежедневно от минувачите. Ние, гражданите, силно се надяваме при приемането от Общината да са по-критични и дори да има забавяне, да стане наистина без почти никакви забележки за тези над 130 мил. лева.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.

Разкриха кражба на ток от варненски хотел

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Пешеходците във Варна: Да летим ли? (СНИМКИ)