in

Мъж пострада с пиратка, за да предпази тъщата

Снимка: Pixabay

Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, причинил средни телесни повреди на варненец с пиратки.
Районната прокуратура във Варна предаде на съд 34-годишния Руслан Х., причинил четири средни телесни повреди на варненец заради запален огън, съобщават от пресслужбата.

На 5 септември 2016 г. пострадалият варненец А.Р. и семейството му били на вилата си в местността Ален мак. В двора имало събрана шума и листа и мъжът решил да ги изгори. Тогава се появил непознат мъж, който разпоредил на собственика на имота да изгаси огъня. Непознатият бил подсъдимият Руслан.
Между двамата започнал спор, при който собственикът на вилата обяснил, че огънят е малък. Непознатият отишъл някъде и се върнал. В краката на А.Р. паднало нещо и той се навел да види какво е. Установил, че това е пиратка със запален фитил.
А. Р. се притеснил, че пиратката може да нарани него или тъща му, която също била на двора.

Взел я, за да я хвърли надалеч, но тя гръмнала в ръката му. През това време 34-годишният Руслан Х. гръмнал още две-три пиратки в чуждия двор и избягал.

Пострадалият А.Р. бил отведен в спешния център от своя съседка, където му била оказала медицинска помощ. Назначената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че А.Р. е получил многофрагментно счупване на пръст, разкъсно-контузна рана, разкъсване на сухожилието на мускула на пръста, на тъпанчевата мембрана, травма на три пръста, довели до ампутация на последните им фаланги и др. Съдебните медици описали в експертизата четири средни телесни повреди, причинени от хвърлените от Руслан Х. пиратки.

Предстои делото срещу подсъдимия да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/