in ,

Пешеходците във Варна: Да летим ли? (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

След скоростното затваряне на пешеходни пътеки във Варна пешеходците, свикнали със стария ред от години се изправиха пред изненадващи преграждения, видя репортер на „Нова Варна“.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Светкавичното затваряне на пешеходните пътеки до „Рощок“ и Икономическия университет изненада минувачите, които са ги ползвали от десетки години. Получава се абсурдна ситуация, при която пресичащите бул. „Владислав“ по все-още съществуващата нарисувана пешеходна пътека стигат до средата и едва тогава забелязват металната ограда. Никъде няма знаци, които да предупреждават за направените нововъведения, видя репортер на „Нова Варна“. Опитът от снощи маркировката да бъде заличена се оказа неуспешен и сега тя изглежда като много други в града, които са избелели с годините.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Това създава хаос и недоумение. Ще трябва време докато се свикне с новите правила. Дано междувременно не пострада някой, който не уважава новите правила и прескача преградите, поставени на доскорошното място за пресичане.

Варненци недоумяват, че трябва да обикалят в пек и студ, докато шофьорите се возят комфортно в колите си.

„Да летим ли?“, коментират недоволни в социалните мрежи.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.