in ,

„Гласът на България“ Атанас Кателиев пред „Нова Варна“: Скачам в дълбокото (ВИДЕО)

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Стругар, гайдар, ултрамаратонец, почти дебютант в музиката, учител по роботика, влюбен във фънка. Това са само малка част от нещата, които могат да се кажат за 25-годишния Атанас Кателиев. Само за година от талантлив аматьор варненецът Наско се превърна в любимия глас на българите.

„Такъв тембър в съвременната музика няма“, каза още при първите му ноти в „кастингите на тъмно“ Графа за него. И излезе пророк. Атанас Кателиев е от Варна. Наско завършва паралелка с народно пеене и гайда, но има диплома за инженер, а в момента работи като учител по роботика в Математическата гимназия във Варна.  Победителят калява психиката си и като ултрамаратонец в пресечени местности. В актива си има трето място на ултрамаратона обиколката на Витоша, в която участват над 600 състезатели.

Нетърпелив е да изпее първия си авторски проект, който вече се пише и ще е готов до броени дни. Иска да „научи публиката“ на неговата музика. Признава, че е отворен за всякакви покани, експерименти и дуети и дори „визуализира“ в бъдеще себе си на сцени зад граница.

Колко дълъг е пътят от струга до най-добрия глас, кои са неговите вдъхновения, страх ли го е от популярността и как преодолява вродената си скромност пред голяма публика ни разказа самият той. Само ден след като се прибра в любимата Варна.

Видео: Мердин Берберов, „Нова Варна“

 

 

*******

 

 

Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева