in

Алжирец насили и ограби 23-годишна в столицата

Полицията в София е задържала алжирец, изнасилил и ограбил 23-годишна жена до Конната база в София.

Престъплението станало на 25 юни, а мъжът е използвал бутилка от стъкло, за да заплаши момичето, съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев, цитиран от „24 часа“.

Един час преди да нападне младата жена мъжът опитал да посегне сексуално и на друго момиче. Той е задържан и и в момента се намира в ареста на 1-во РУ и се очаква от прокуратурата да му повдигнат обвинения.

Шефът на СДВР съобщи и за друг инцидент от последната нощ. Началникът на 6-о РУ в София Петър Василев е буйствал в заведение в столичния кв. „Лозенец“. След подаден сигнал за поведението му той тръгнал с автомобила си и отказал алкохолна проба, след като бил спрян от полицаи, съобщи Хаджиев.

Василев не е парадирал със служебното си положение, но не е изпълнил уверението, че ще се яви на кръвен тест за алкохол. Затова книжката му е отнета за 2 години, а колата е служебно дерегистрирана за 1 година.

Василев е отстранен от длъжност. Назначена е проверка, а материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, която да прецени дали има данни за хулиганство.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.