in ,

Мир и любов между пешеходци и велосипедисти: Мисията невъзможна? (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

След края на големите инфраструктурни проекти във Варна започнахме лятото с повече велоалеи, опънати тротоари и ред други придобивки, които би трябвало да улеснят ежедневието ни. Успяваме ли да се възползваме от тях според замисъла?

Снимка: М. Иванов

Вече и цялата  улица „Георги Бенковски” е като нова, с последното покритие асфалт, велоалея, място за пешеходци и почти всичко, което ни обещаха в началото. Само „умната“ пешеходна пътека я няма. Друг е въпросът дали направеното отговаря на очакванията на варненци.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Успяваме ли обаче да вървим там, където ни е посочено. Репортер на „Нова Варна“ видя, че масово по новото и равно покритие на мястото за колоездачи се движат пешеходци, майки с колички, деца с тротинетки и дразнят велосипедистите с присъствието си. Въпреки че в съседство е тяхната пътека. Такава е ситуацията из целия град.

Пререканията между едните и другите не са новина, всеки отстоява правото си да се движи в по-лесното за преминаване платно. Колоездачите се дразнят и не рядко възникват остри спорове.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“
Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Напоследък в участъка от ул. „Д-р Пискюлиев“ до ул. „Кракра“ на пешеходната пътека се настаняват, макар и за кратко, автомобили, чиито собственици са прескочили до близкия пазар.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.