in

Варненци поискаха тотално вето върху колите в Морската (СНИМКИ/ВИДЕО)

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Стотици варненци се събраха пред сградата на Община Варна в знак на протест срещу допускането на автомобили на територията на Морската градина вчера следобед.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Протестът бе организиран спонтанно от жителите на града и няколко неправителствени организации след трагедията в събота, при която нелепо загина малко дете, прегазено на платен паркинг в Морската градина.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Инициативата протече под надслов „Да защитим децата на Варна от автомобилите в Морската градина“и  от импровизиран митинг пред общинския билдинг се превърна в мълчаливо шествие през центъра на града до Морската градина и фаталния паркинг, където се случи нелепият инцидент.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

„Ние сме свидетели на поредната трагедия в нашия град при това в Приморския парк, коментират протестиращите и имат следните искания: Незабавно да бъде спряно движението на моторни превозни средства на територията на Приморски парк.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Също така, настояваме, нашата местна управа да разследва защо и как има издадени разрешения за паркинги в територията на Морската градина, защо се стигна до тази трагедия да се случи именно на паркинг на територията на Приморски парк, Според варненци съгласно чл.15 от Закона за движение на пътищата се казва, че движението на пътни превозни средства в паркове и градини е забранено. „

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Според присъстващите на протеста отговорност за инцидента носят освен кмета на града, който в предизборната си кампания обеща да спре достъпа на автомобили в парка, така и правният отдел на община Варна, който е проспал възможността да обжалва пред съда отмяната на заповедта на Иван Портних за спиране на движението на автомобили в парка.

Както Нова Варна писа вчера в късният следобед  32-годишният румънски гражданин, който блъсна и уби дете на паркинг в Морската градина във Варна вече е с мярка задържане под стража за 72 часа, а Окръжната прокуратура му повдигна обвинение.

снимки /видео Мердин Берберов,“Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева