in

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за румънеца, прегазил дете в Морската градина

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Вчера Адриан К. беше привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. 

Окръжната прокуратура във Варна иска мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на румънския гражданин, прегазил на паркинг 5-годишно дете.
Окръжната прокуратура във Варна внася искане във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на румънския гражданин Адриан К.
В неделя, 30 юни, той е бил привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост смъртта на 5-годишно дете на паркинг в Морската градина във Варна – престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“ от НК. С постановление на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда.
Роденият през 1986 г. Адриан е без постоянен адрес в България и затова има реална опасност да се укрие, смята прокуратурата, което е едно от основанията да се поиска най-тежката мярка за неотклонение.
Тежкото пътно-транспортно произшествие, при което бе прегазено 5-годишно дете стана в събота, 29 юни, около 17 часа, на паркинг в Морската градина. Румънският гражданин навлязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина, за да паркира. Семейството на пострадалото дете вървяло към своя автомобил, който вече бил паркиран на там.

Механизмът на настъпване на произшествието е в процес на установяване чрез всички надлежни процесуални способи и средства.

Адриан К. бил тестван с дрегер, който не показал наличие на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще установява дали е употребил упойващи вещества.

В автомобила освен водача била съпругата му и нейните родители, които предстои да бъдат разпитани. Разпитани са очевидци на тежкото пътно-транспортно произшествие. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.