in ,

Пет дена кино под звездите от тази вечер във Варна

снимка facebook

Петото издание на международния фестивал за късометражно кино „Карантината“ се открива тази вечер на плажа до едноименното рибарско селище в кв.”Аспарухово”.

Фестивалът е създаден да популяризира млади и непознати автори сред професионалните филмови среди.

Фестивалът е кръстен „Карантината“ аналогично с историята на плажа. Името на местността идва от миналото, когато моряци от товарните кораби, влизайки в пристанището със съмнение за заразно заболяване, са били изолирани на брега за карантинен период от 40 дни. В случай, че не покажат признаци на заболяване, са били допускани до града. В днешно време младите автори, които все още не са се реализирали, са в състояние на „Карантина“ – изолирани от професионалните кино кръгове поради липса на опит, отбелязват организаторите.

Кинофестът ще продължи до 6 юли. Прожекциите ще са при вход свободен.

Безплатен транспорт за публика и гости ще има всеки ден. Към Карантината превоз ще има в часовете 19.00 – 20.30 часа пред школа „Дедал” (сградата на Стоматологията). Към Варна транспортът ще е в 23.00 – 23.30 часа.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/