Ути готви миди в двуметров тиган на входа на Морската

снимка facebook
снимка facebook

Родни производители ще предложат многообразие от биопродукти на гражданите и гостите на Варна тази събота.

На 6 юли 2019 г. от 10:00 ч., на входа на Морската градина започва истински кулинарен празник за малки и големи. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите.

Посетителите ще могат да си вземат биопродукти с гарантирано качество и доказани производители. Пазарът ще бъде съпътстван от кулинарна шоу програма с начален час 11.00 и водещ Ути Бъчваров.

Той и неговите асистенти ще приготвят на място миди с бяло вино и девисил (лющян). Вкусното блюдо включва био ориз, пресен лук, копър и домати, изцяло с органичен произход. Мидите ще бъдат сготвени с помощта на най-големия тиган в България. Уредът е с диаметър почти 2 м. Изработен е от предницата на локомотив, произведен 1907 г. Тиганът събира около 1 000 порции. След като бъдат приготвени, мидите с бяло вино ще бъдат предложени на присъстващите.

снимка facebook

Пазарът на органични продукти, произведени в България и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.), е начин хората да се убедят още веднъж във вкусовите и здравословни предимства на биопродуктите.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Студент търси ‎€ 60 000 за лечение на парализирания си баща

Снимка: Нова Варна

Не се ли налапахте, не се ли наживяхте в тоя Парламент, не се ли наядохте на кюфтета в стола!?