in

ВАРНА ГРИЙН ФЕСТ през юли 2019 – Да се забавляваме, но без да замърсяваме

Варненски фестивал се бори с пластмасовите отпадъци. Станете част от това забавно събитие, съчетаващо в себе си приятното с полезното – посветено на природата и нейното съхранение.

Снимка: Фестивален календар ВАРНА

Пригответе се за уикенд на зелено! На 13 и 14 юли (събота и неделя) в Екопарк Варна ще се проведе първият по рода си Еко грийн фест.

„Идеята на фестивала е да покажем, че много хора на едно място могат да се забавляват сред чиста и красива природа, без да я замърсят, след като веселбата приключи.“ – коментират организаторите.

Събитието ще бъде съпътствано от много спортни игри на открито за деца и за цели семейства, турнир по федербал, волейбол и други занимания. Ще има открити уроци по танци, както и музикална програма, включваща акустичен рок концерт и фолклорна програма.
Освен това, в тона на уикенда, ще има релакс зона с хамаци и люлки, така че не забравяйте да вземете със себе си любимата си книга.

Снимка: Фестивален календар ВАРНА

Специална изненада ще има за малчуганите:

БЕЗПЛАТНА Детска йога от 16:30ч. на 14.07.2019г. и от 17:30ч. – Творчески поглед към йога – съчетание от йога асани представени от възпитаници на Silvy Yoga Varna.

Основен акцент на събитието е това, че всички материали по време на фестивала ще бъдат рециклирани. Ще се използват дървени прибори и чаши за многократна употреба, които ще могат да се използват срещу депозит от 5 лв. и след като върнете чашата си, ще получите обратно депозита.

Фестивалът подкрепя и тенденцията за ограничаване на вредни консерванти, затова на територията му няма да се предлагат вредни безалкохолни напитки, само домашно произведени.

Снимка: Фестивален календар ВАРНА

Ще има няколко много интересни работилници за малки и големи. В една от тях, например, ще научим нещо изумително, което може да замести много използван в домакинското ежедневие пластмасов продукт: Как сами да си направим восъчни кърпи за многократна употреба, които са отличен заместител на стреч фолиото.

Ще има щанд за био храна, барбекю с вкусни ребърца, качествена бира, домашни безалкохолни, стена за катерене и други развлекателни съоръжения.
А за големи и малки любители на животни, ще има и възможност за разходка с кончета.
Друг ключов акцент на Варна грийн фест са лекциите на тема: Как да рециклираме и компостираме и какъв е ефектът от това?

Снимка: Фестивален календар ВАРНА

Лектор на събитието ще бъде Велислава Славова от Upcycle/Recycle.

Защо е изключително важно да мислим „зелено“ и екосъобразно?
В съвременния свят, борбата с пластмасовите отпадъци е сред най-наболелите проблеми в глобален мащаб. Съвсем скоро излезе доклад на международните организации „Флора и фауна интернешънъл“ и „Тиърфънд“, чиито изводи са меко казано обезпокояващи.

Снимка: Фестивален календар ВАРНА

Между 400 хиляди и 1 милион души умират в следствие на неправилно съхранение и изхвърляне на пластмаса. Боклукът на едва 1 от 4 души се събира и изхвърля по правилата.
Това води до необходимост както от законодателни промени, така и до масови кампании, целящи повишаване на общественото внимание и изграждане на природосъобразни ценности в хората. Процесът е дълъг и труден, но всяка крачка в правилната посока е от съществено значение.

Това е и причината, поради която организаторите на „Варна грийн фест“ работят усилено в тази насока.

Очакваме ви за много приятни емоции на 13 и 14 юли, събота и неделя, в Екопарк Варна. Слагайте маратонки и идвайте!

Работно време на Варна грийн фест: от 10:00ч. до 21:00ч.
*За актуални цени за вход и паркинг, регламентирани от Екопарк Варна, посетете сайта им: http://www.ubg-bg.com/services-ubg-varna.html

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/