in

Избираме си половинката по миризмата

Снимка: Pixabay

Въпреки схващането, че противоположностите се привличат в любовта, британски учени установиха, че хората се насочват по-скоро към партньори, които са със сходна миризма.

За разлика от естествената миризма, дезодорантите със сходни аромати обаче не играят роля в избора. Учените от университета на Нюкасъл са взели проби от 30 хетеросексуални двойки от Шотландия, които са имали поне 6-месечна връзка.

След това други участници в изследването са определяли сходството на пробите – както на двойки от живота, така и на събрани на случаен принцип, пише БТА, цитирайки в. „Дейли мейл“. „Резултатите ни показват предпочитание към партньори по-скоро със сходна, отколкото с различна миризма“ – каза ръководителят на екипа д-р Каролин Алън. Подобно предпочитание към сходството има и към физически черти като формата на лицето.

Учените са проверили също колко доволни са хората от връзката си. Мъжете казали, че са по-щастливи, когато партньорката им мирише като тях. При жените обаче това не се потвърдило.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/