in

Тигри разкъсаха най-опитния италиански дресьор

снимка Pixabay

Четири тигъра разкъсаха вчера в късния следобед един от най-опитните звероукротители на Италия – 62 годишния Еторе Вебер.

Жестокият инцидент се развихрил към 18:30 часа под вдигнатия край град Бари купол на известния цирк „Марина Орфеей“. Еторе Вебер правел с зверовете репетиция за предвидения за 20 ч. спектакъл, който бил обявен с примамливото заглавие „Зоо–пътешествие из 5 континента“. Всички билети за шоуто били изкупени изключително от родители с деца, като зрителите – малчугани трябвало да бъдат над 300, пише Монитор.

Според свидетели на трагичния случай звероукротителят се бил затворил заедно с четирите си тигъра в нарочната клетка. Животните изглеждали както винаги спокойни, но в определен момент от репетицията отказали да изпълняват командите на Еторе Вебер. Той се държал съвсем професионално, не правел резки движения, нито викал силно, а само призовавал зверовете да вършат, това, което били правили много пъти. В един момент обаче един от тигрите полетял към звероукротителя, повалил го на земята и започнал да го ръфа стръвно за раменете. Другите три тигъра не чакали покана и се включили в макабреното угощение до степен да направят укротителя си на пихтия.

Притеклите се на помощ служители на цирка успели да изведат бързо животните от клетката, но за съжаление бедният Еторе бил вече предал Богу дух. Сега полицията разследва собствениците на цирка за лоши условия на живот и на транспорт на хищниците. Просто защото според експерти, те можели да посегнат на човека, от когото зависели най-много, само ако са държани дълго гладни или са били малтретирани жестоко.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/