14 затворници починаха от натравяне с хляб

В Таджикистан от отравяне с хляб са починали 14 затворници. Това съобщи ТАСС, като се позова на Главното управление за изпълнение на углавните наказания към правосъдното министерство на страната, пише Флагман.бг.

Инцидентът е станал на 7 юли – 128 затворници са били транспортирани от различни колонии в изправителни учреждения в столицата Душанбе. По време на една от спирките по пътя 16 души получили три хляба, които разделили помежду си.

Състоянието им се влошило половин час по-късно, като симптомите били гадене, повръщане и световъртеж. Лекарите успели да спасят само трима от затворниците, но един от тях е починал на сутринта. Състоянието на двамата оцелели се оценява за момента като стабилно – според лекарите няма опасност за живота им. Останалите над 100 затворници са пристигнали на съответните места без инциденти.

По случая е образувано наказателно дело, сформирана е специална следствена група, назначена е съдебно-медицинска експертиза. Позовавайки се на източник от прокуратурата, РИА Новости пише, че при всички починали затворници е диагностицирана силна интоксикация на организма.

Според една от версиите хлябът може би е бил заразен с токсични плесенни гъби вследствие на неспазване режима за съхраняване на горещото време.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLifeСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка "Варненско лято"

Варненецът Мирослав Петков води публиката на музикално пътешествие с тромпет утре

снимка Pixabay

Тигри разкъсаха най-опитния италиански дресьор