Внук на Симеон Сакскобургготски чисти плаж „Болата“ (СНИМКИ)

Снимка: Община Каварна
Снимка: Община Каварна

Учениците от клуб „Екопулс“ на основно училище „Йордан Йовков“ в Каварна се срещнаха днес с доброволци от Черноморска мрежа на неправителствените организации.

Емма Гилева – ръководител на Черноморска мрежа на неправителствените организации, Антония Красимирова, изучаваща „Международни комуникации“ във Виена и Тасило Сакскобургготски, който е един от внуците на Симеон Сакскобургготски, бяха посрещнати в Каварна по стар български обичай с хляб и сол, съобщават от пресцентъра на Община Каварна.

Снимка: Община Каварна

Към участниците в срещата се присъединиха и кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът Йордан Йорданов и Радка Илиева –директор на основно училище „Й.Йовков“.

Кметът Ставрева приветства гостите от Черноморска мрежа на неправителствените организации и отправи специални благодарности към всички ученици от клуб “Екопулс“ в Каварна.

Снимка: Община Каварна

„Изключително важно е от такава крехка възраст децата да се учат да пазят природата и да имат отношение към нея. Благодаря на г-жа Ангелова и г-жа Габровска за труда, който полагате да възпитавате учениците. Гордея се с това, че единствената в страната получена награда „Черноморски медал“ е именно в Каварна. Вие бяхте отличени със златен медал в деня на Черно море – 31 октомври, по време на конференция в Истанбул за активна дейност на учителския колектив и учениците в областта на опазването на Черно море и успяхте да изпреварите своите връстници от Гърция, Румъния, Русия, Турция и Унгария“, с благодарност се обърна г-жа Ставрева към ръководителите и учениците от екоклуба.

Снимка: Община Каварна

Пред участниците в днешната среща Емма Гилева- ръководител на Черноморска мрежа на неправителствените организации, обясни, че поводът за днешната визита е доброто сътрудничество между клуб „Екопулс“ и Черноморска мрежа на неправителствените организации, което датира от години и е една от многобройните екологични акции , които се провеждат с млади хора от различни крайбрежни градове. „Младите хора от еко клуба са част от нашата програма за образование, мониторинг и запознаване с гражданската наука. Днес всички заедно ще извършим мониторинг на твърдите отпадъци на един от кай-красивите плажове в света-„Болата“, посочи още г-жа Гилева.

Снимка: Община Каварна

След разговора в основно училище „Йордан Йовков“ всички участници в срещата се отправиха към „Болата“ за извършване на мониторинга.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка wheather.bg

Внимание : Оранжев код за Варна утре

снимка РИОСВ Варна

Умряла риба изплува в района на варненското езеро