Огнено шоу и рибна чорба на арт феста в Тюленово

снимка Арт фест Тюленово facebook
снимка Арт фест Тюленово facebook

Музика, поезия, изкуства, интересни истории и вкусна рибена чорба – това са само част от събитията, които ще се случат за пета поредна година в добруджанското село Тюленово.

От 18 до 21 юли ще се проведе петото издание на Тюленово арт-фест, което ще събере на скалистия бряг на северното Черноморие музиканти, художници, писатели, артисти и приключенци. Работилници за децата, аниматори и водолазни техники, са още една част от фестивала, съобщават още организаторите на фейсбук страницата на събитието си.

Откриването на фестивала е на 18 юли от 20.00 часа с участието на творци и местни състави. В първата вечер ще има концерт на Billyana и Татяна Йотова. На 19 юли вечерта е концертът на Красимир Първанов, след което ще започне танцово представление с огън на формация “Bright eye”. По-късно същата вечер е концертът на Борислав Хаджиев и приятели.

В събота, на 20 юли, поетесата Камелия Кондова ще представи свои стихове. От 21.30 часа е концертът на Групата на Таралежков, а от 18.00 часа на открито ще бъде приготвена рибена чорба с гостите на фестивала. За приготвянето й отговаря кметът на с. Тюленово Невена Георгиева.

Фестивалът ще бъде закрит на 21 юли, в неделя, с Дидо и Ники в една вечер на последните МУХИкани. Концертът, който ще е от 20.00 часа ще се проведе в палатковия лагер.

През дните на фестивала ще има много забавления и за децата в различни работилници. Ще бъде открита изложба на художниците в Тюленово, ще има книжарница пред открито море, на която ще се продават само книги от български автори.

На 19 юли ще се проведе и традиционната среща посветена на историите свързани със селото. Тя ще започне от 13.30 часа в читалището, където ще бъдат разказани най-любопитните неща за Тюленово. В последния ден ще бъдат проведени и водолазни курсове за начинаещи с Морски клуб “Приятели на морето”. Водещ на фестивала ще е Паскал Паскалев.

Дрес-кодът на събитието тази година е оранжево, сподели за Радио Варна организаторът Мариан Желев.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Продадоха чепка грозде за 11 000 долара

снимка Официална страница на Президента на Република България facebook

Десислава Радева става на 50 днес (СНИМКИ)