in ,

Как да унищожим свободните радикали и да спасим тялото си от пагубните последици?

Снимка: Gruenpharma

Свободните радикали могат да причинят вредни верижни химични реакции в тялото Ви, защото, ако не бъдат унищожени навреме, реагират лесно с други молекули.

Този процес се нарича окисление, води до оксидативен стрес и е изключително опасен за здравето. Свободните радикали представляват нестабилни негативно заредени молекули в клетките. Когато има повече свободни радикали, отколкото антиоксиданти, те започват да увреждат мастната тъкан, ДНК и протеините в тялото Ви. Увреждането може да доведе до голям брой болести с течение на времето, сред които:
– Различни видове ракови заболявания
– Хиперпигментация, екземи и увреждания на кожните клетки
– Атеросклероза или втвърдяване на кръвоносните съдове
– Високо кръвно налягане, което също е известно като хипертония
– Диабет
– Възпалителни състояния
– Сърдечни заболявания
– Невродегенеративни заболявания като Паркинсон и Алцхаймер

Оксидативният стрес също допринася за стареенето.

Друга важна подробност особено през летния сезон е, че радиацията от слънчевите лъчи сериозно може да навреди на кожата, тъй като въпреки че се защитаваме с различни кремове и UV-фактори част от радиацията достига до нашата кожа и взаимодейства с клетките. Заради нея се получават бръчки, хиперпигментация и състаряване. В следствие на това се освобождават голямо количество свободни радикали, които са истинската причина за тези нежелани ефекти. Ще се справим с този проблем, ако в тялото ни има достатъчно антиоксиданти, които да неутрализират свободните радикали. Те са натурален инструмент, който ни помага в борбата със стареенето, запазват кожата свежа, красива и еластична.

Имаме ли прекомерно количество свободни радикали в тялото?

Според проучвания отговорът за 87% от световното населението е ДА! В забързаното ежедневие на нашето съвремие сме изложени на редица негативни фактори. Дори и да се опитваме да живеем здравословно не можем да се отървем от ГМО храните, глобалното затопляне, разрушаването на озоновия слой, изгорелите газове в атмосферата и т.н. Тези обстоятелства стимулират производството на свободни радикали в тялото ни.

Присъствието на тези опасни частици се повишава заради следните елементи от нашето ежедневие:

– Слънчевата радиация;
– Цигарен дим, дори и когато някой около нас пуши;
– Пестицидите и почистващите препарати, съдържащи се в храната;
– Лошото качество на въздуха и замърсената околна среда.

Диета с високо съдържание на захар, мазнини и алкохол също може да допринесе за производството на свободни радикали!

Снимка: Gruenpharma

Как да се предпазим?
За съжаление е научно доказано, че тялото не може да се справи самостоятелно със свободните радикали и оксидативния стрес. Затова трябва да се грижим старателно за него. Концентрацията на антиоксиданти в храните в натурален вид е прекалено малка и поради тази причина най-добрият естествен източник на антиоксиданти са хранителните добавки.

Снимка: Gruenpharma

Най-мощният антиоксидант е екстрактът от гроздови семки, познат още като ОПЦ (OPC). ОПЦ или oлигомерни проантоцианидини са наричани суперантиоксиданти, чието действие се дължи на изключително кондензираните им ароматни пръстени, които са съвършени унищожители на свободните радикали. Те укрепват структурата на отслабените стени на кръвоносните съдове. Най-качествената хранителната добавка на българския пазар се справя ефикасно с оксидативния стрес за по-малко от 30 дни. Положителните ефекти се забелязват още след седмия ден на прием, което потвърждават хилядите доволни клиенти. Подобрението се изразява в намалено кръвно налягане и отпушване на кръвоносните съдове, ефекти от унищожаването на свободните радикали и лошия холестерол. Кожата е защитена, тенът е равномерен и красив и процесите на стареене се забавят. Имунитетът на потребителите се подобрява осезаемо само след един месец. Те споделят, че настинките, вирусите, високата температура и други заболявания почти изчезват в дългосрочен план.
Всичко това се дължи на лечебните свойства на натуралната хранителна добавка ОПЦ. Допълнителните ползи от намаления оксидативен стрес са значително намален риск от редица заболявания и по-лесно справяне с хроничната умора.

Купете сега OPC 200 mg и забравете за лекарствата: https://gruenpharma.com/bg/product/opc-moshten-antioksidant/

ЦЕНА:

1 бр. х 55 лв. + безплатна доставка /общо 55 лв./

2 бр. х 98 лв + безплатна доставка /общо 98 лв./ с промокод: 2PACKPROMO

3 бр. х 132 лв. + безплатна доставка / общо 132 лв./ с промокод: 3PACKPROMO

Направете БЪРЗА ПОРЪЧКА на тел: +359 883 201 669

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/