in

Уволниха млад мъж, споделил заплатата си във „Фейсбук“

Снимка: Facebook/Mesut Yorkyosh

Рехабилитатор е уволнен, след като сподели какво е месечното му възнаграждение в социалната мрежа „Фейсбук“.

Месут Юркюш от село Хаджидимитрово е млад мъж, който иска да работи и да се развива в родната България. След като завършва висшето си образование започва да си търси работа по специалността, при което се спира на държавното предприятие „ПРО“ АД клон Павел баня.

На 12.03.2019 година е сключен договор за назначаване. Обявеното в него основно трудово възнаграждение е 600 лева. Когато го видял младият специалист се поколебал дали да разпише и дали си струва да започва работа там, но от ръководството го уверили, че на втория-третия месец заплащането му ще бъде увеличено. Разбира се, тази уговорка е останала само устна.

Близо 4 месеца по-късно, на 3 юни, Месут Юркюш сподели в социалната мрежа „Фейсбук“ унизително ниската си заплата – 388 лева за един месец труд като рехабилитатор, на осем часов работен ден по график.

„Срам ме е да работя по специалността“, пише уволненият младеж.

След два дни той е уволнен!

Причината: по документи – „Прекратяване на трудов договор със срок на изпитване, уговорен в полза на „ПРО“ АД клон Павел баня, преди изтичане на срока за изпитване“, но според свидетели реалната причина е, че е отказал да изтрие публикацията си от социалната мрежа.

Законово предприятието има пълно право да прекрати трудовите отношения между страните.

От ръководството на Комплекса за рехабилитация заявяват, че мъжът е злоупотребил и причината за уволнението е неявяване на работа, съобщава „Нова телевизия“.

Директорът на „ПРО“ ЕАД – Павел баня Христо Чаушев е категоричен, че възнаграждението на Месут е било 600 лв., а не 388.

„Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни. Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, заяви Христо Чаушев.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/