Инстаграм пуска изкуствен интелект срещу груби коментари

Приложението дава възможност на потребителя да помисли, преди да публикува отрицателен коментар.

Идеята е Инстаграм да се бори против тормоза в мрежата и да е в помощ на жертвите, които могат да се защитя, обясняват от компанията.
Засега функцията ще действа за англоезични потребители, но приложението планира да я разшири и за други езици.

Как ще работи?

Ако някой напише „Ти си тъп”, механизмът ще попита „Наистина ли искате да го публикувате?” и под копчето „Разберете повече” ще се появи съобщение „Молим ви да помислите още веднъж, защото често за подобни коментари има оплаквания.”

Потребителят може да публикува текста си и след това, но проучване показва, че много хора се демотивират да го правят след подобно предупреждение. Във Великобритания има дори идеи за независим регулатор, който да следи интернет и да определя по какъв начин фирмите трябва да се борят с всички видове злоупотреба включително и подигравките в мрежата. Някои смятат обаче, че той може да има противоречиво въздействие и твърде големи пълномощия.

В Инстаграм са въведени и специални мерки за подкрепа на хора, които търсят информация с ключова дума „самоубийство”. При подобно действие в приложението се появява прозорче със съвети и препратка към служби за специализирана помощ.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLifeСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Официална страница facebook

Съдът призна незаконен син на Хулио Иглесиас

снимка Pixabay

Танцуващият папагал Сноубол стана интернет сензация (ВИДЕО)