in ,

Бутат постройки в „Максуда“ заради новото кръгово (СНИМКИ)

Снимка: live.varna.bg

Събарят опасни постройки в квартал „Максуда“ заради бъдещото кръгово кръстовище, което ще бъде изградено между бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и бул. „Девня“, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

„За реализацията на проекта има избран изпълнител. Стойността на проекта е 3,7 млн лв., започваме работа веднага след сключване на договор, което, ако няма обжалвания в КЗК, се очаква да се случи в рамките на месец“, обясни днес зам.-кметът Христо Иванов.

Снимка: live.varna.bg

Целта на новото кръгови кръстовище, което по проект има елипсовидна форма, е да облекчи трафика в града.

Снимка: live.varna.bg

Обектите, които се премахват, са разположени на 10 парцела, като по данни на район „Одесос“ адресно регистрираните лица там са около 100, но реално обитателите са по-малко. Хората са били предупредени за събарянето, връчени са им заповеди. Към момента няма желаещи за настаняване от Община Варна.

Снимка: live.varna.bg

Според представената документация новото кръстовище да бъде на едно ниво, разположено в участъка от км 2+850 до ул “Девня“. Обща дължина на елипсата ще бъде 359 метра. Тя ще има 3 ленти за движение с ширина 3.50 м. Входовете и изходите по основното направление по бул. “Васил Левски” и улица “Девня” ще бъдат с по 2 ленти за движение с ширина от по 3.50 м и обща ширина 7 м.

Снимка: live.varna.bg

Предвидено е участъкът да се отводнява – това се вижда от заложените в проекта водоскоци. Ще се изгради нов облицован открит канал с дължина от 95 м между двете съоръжения. Съществуващо съоръжение на ул. “Пробуда” ще се събори поради отпадане на необходимостта от него. За постигане основната цел на проекта е задължително да се прочистят, възстановят или ремонтират всички отводнителните съоръжения (уличните оттоци, ревизионните шахти и дъждовна канализация). Всички водостоци ще се почистят основно. Предвижда се и изграждането на нова дъждовна канализация.

Снимка: live.varna.bg

Проектното решение предвижда да се изградят нови тротоари или възстановят съществуващите. Това ще облекчи значително придвижването на пешеходците и тяхното предпазване от произшествия в тази силно натоварена зона.На всички кръстовища в участъка ще бъдат проектирани на рампи за движение на инвалидни колички.

Снимка: varna.bg

В проекта е заложено още в кръстовището да бъде изградено ново улично осветление. Засяганото от кръговото кръстовище в участъка на ул. “Девня” съществуващо улично осветление ще бъде демонтирано.

Снимка: varna.bg

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/