in

Депутатите отхвърлиха президентското вето за дивото къмпингуване

Във вторник депутатите обърнаха президентското вето, наложено върху промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

„За“ законопроекта гласуваха 143 народни представители, „против“ – 66 и 1 „въздържал се“.

Държавният глава върна за ново разглеждана два от текстовете, които засягат режима на „диво къмпингуване“. Според Радев с тях законът става много по-рестриктивен, като се въвеждат значителни ограничения в сравнение с досегашния ред. В мотивите си той припомня, че тази промяна беше предложена между двете гласувания на законопроекта, без обществено обсъждане, което според него оставя без отговор редица въпроси.

Президентът подчертава още, че ограниченията за „диво къмпингуване“ по Черноморието са вече в закона, а местата, където ще може да се практикува, все още не са определени. Освен рестриктивни правила, с промените се въвеждат и строги санкции за тяхното нарушаване.

По време на дебатите в подкрепа на президентското вето се обявиха единствено от „БСП за България“.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/