in ,

Варненка: Системата за електронни билети е недостъпна (ВИДЕО)

Снимката е илюстративна

Пореден сигнал за неработещо устройство за продажба на електронни билети в градския транспорт на Варна ни изпрати нашата читателка Цвете Петкова. Припомняме ви, че кметът на Варна Иван Портних обеща още през март Варна да каже „сбогом“ на хартиените билети.

Искам да ви разкажа една история случваща се днес. След като много дълго чакахме системата за електронни билетчета в градски транспорт да заработи, тя отново не е достъпна, пише тя.

„Днес 11.07.2019 г. сутринта в 7:48 се качих в тролей с номер 88, регистрационен номер на тролея 326 от спирка „Аспарухово“. Винаги използвам електронните билети, защото в рамките на един час се налага за сменя два тролея, съответно 88 и 82, от Аспарухово до Изчислителният център, където работя. Ползването на електронен билет ми спестява средства. Качвайки се на тролей 88, съответното устройство за електронни билети не работеше. Най-любезно потърсих съдействие от контрольорката, която доста арогантно ми отговори, че устройството не работи. Съответно попитах защо и какво се случва с хората, които като мен сменят два тролея, а тя троснато отвърна, че това не я засяга, защото устройствата са на друга фирма“.

снимка Цвете Петкова

„За времето, в което ползвах тролей 88 от Аспарухово, до спирка Стадиона, на която смених тролей 88 със 82, повече от 15 човека опитаха да ползват устройството, което не работеше. Считам, че съм лишена от правото да ползвам услугата електронен билет за пътуване, което 100% я оскъпява. Вместо да платя 1 лев за пътуването си, аз заплатих 2 лв. и получих нахокване от контрольор.“, оплака се още в сигнала си до нас Петкова.

снимка Цвете Петкова

Според мен, когато устройството не работи, би трябвало служителите на „Градски транспорт“ да уведомят служителите на ОП ТАСРУД, като до отстраняване на проблема, тролеят трябва да бъде спрян. До кога ще бъдем ощетявани, заради бездействието и безхаберието на служители и инстанции?! До кога ще се водим от принципа: „Това не е мой проблем!“ До кога, ние гражданите на България ще бъдем ощетявани?!, пише още разгневената варненка.

„Нова Варна“ припомня, че в началото на годината бе анонсирано, че до месец март градския транспорт на Варна ще мине изцяло на електронни билети.

До месец март Варна ще остави в историята хартиените билети за градски транспорт. Те ще бъдат заменени изцяло от електронни билети и карти, са плановете на Общината за тази година. Цената на билета няма да бъде променяна, категоричен бе тогава кмета на Варна, Иван Портних.

Какво обеща още той по отношение на въвеждането на системата за електронните билети в началото на годината, вижте във видеото:

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева