in

Да изчистим боклука и да помогнем на малката Алекс от Варна да ходи

снимка facebook

Благотворителна екоинициатива се организира във Варна в подкрепа на лечението на 3-годишната Александра.

„Почистете около вашия дом, площадката където играят децата ви или любимото ви място за пикник. Събрания боклук изхвърлете в най-близкия контейнер за смет, но отделете алуминиевите кутийки и ги донесете на 20 юли 2019 г. от 9 до 16 ч. в кв. „Чайка” пред блок 50. Събраните кутийки ще бъдат върнати на вторични суровини, а сумата ще дарим на малката принцеса Алекс, която има нужда от операции в САЩ за да може да ходи. Да почистим любимите си места за отдих и едновременно с това да помогнем на малката Алекс, за да може да ходи“, апелират организаторите на инициативата.

Александра Кръстянина от Варна е родена през 2016 г. с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче”. Това е пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли, на когото е кръстен и методът. От септември 2016 до юни 2017 година Алекс имаше кампания в DMS за набиране на средства за първата операция в Съединените американски щати, именно при д-р Пейли. Кампанията беше успешна и детето беше оперирано. Деформацията беше коригирана, а крачето удължено с 5 сантиметра.

Следващата процедура по удължаване е планирана за 2020 година и ще струва 173 253 щатски долара.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/