in

Полиция пази децата в „Максуда“ от багерите (СНИМКИ)

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Полицаите и общинските служители се чудят как да опазят ромските деца в района от багерите. Те влизат между тежките машини, за да събират старо желязо от съборените постройки.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Това каза днес в интервю за Дарик заместник кмета на Варна Тодор Иванов по повод новата серия събаряне на незаконни постройки в ромската махала във връзка с изграждането на новото кръгово кръстовище в района.

снимска Мердин Берберов,Нова Варна

При събарянето на опасни постройки в циганското гето „Максуда” заради изграждането на ново кръгово кръстовище за връзка между улица „Девня” и бул. „Васил Левски” полицаите и общинските служители се чудят как да предпазят децата от багерите, призна Тодор Иванов.

„Трудно озаптяваме малките ромчета, които влизат между багерите, за да събират железни отпадъци. Това става в присъствието на родителите им, които са дезинтересирани”.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

В тази част на булевард „Левски” няма пасарелки и такива не са предвидени по проект. Поради тази причина често се пресича на нерегламентирани места, което създава сериозна опасност и за пешеходците, и за шофьорите, каза още Тодор Иванов. Все още няма окончателно решение за максималната скорост по новата отсечка.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

„Нова Варна“ припомня, че вчера стартира процедурата по събаряне заради старта на изграждането на новото кръгово кръстовище.  Бъдещото кръгово кръстовище  ще бъде изградено между бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и бул. „Девня“, съобщават от пресцентъра на Община Варна. “За реализацията на проекта има избран изпълнител. Стойността на проекта е 3,7 млн лв., започваме работа веднага след сключване на договор, което, ако няма обжалвания в КЗК, коментира зам.-кметът Христо Иванов.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева