in ,

Разкриха оранжерии за канабис на баща и син в Суворово (СНИМКИ)

Снимка: ОД на МВР - Варна

При полицейска операция по линия на наркоразпространението, проведена от служители на РУ – Девня при ОД на МВР – Варна, в частен дом в Суворово, стопанисван от 45-годишен с инициали М.Р., е разбита оранжерия, оборудвана за отглеждане на растения от рода на конопа.

Иззети са 25 растения в различен стадий на развитие, апаратура за отглеждане и суха тревиста маса, установена като марихуана, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР – Варна.

Снимка: ОД на МВР – Варна

Последвалите действия по разследване на случая отвеждат полицейските служителите в друг имот, стопанисван от М.Р и обитаван от неговия син В.Р. (24 г.), където е разкрито още едно помещение, оборудвано за отглеждане на марихуана. Иззети са още 27 растения в различен стадий на растеж и суха тревиста маса.

Снимка: ОД на МВР – Варна

Общото тегло на свежите растения е 2856 гр., а сухата маса е 1920 гр.

Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в града. По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Повдигнати са им обвинения.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.