in

Бум на варицела във Варна

Регистрирани са 39 случая на чревни инфекции срещу 38 от предходната седмица, представени от: 34 ентероколитa, 4 колиентерита и 1 хепатит.
От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 68 лица срещу 50 за предходната седмица, представени от: 65 случая на варицела, 2 скарлатини и 1 паротит.
Регистрирани са 53 остри респираторни заболявания срещу 32 случаи на ОРЗ от предходната седмица и 25 случая на усложнения от грип и ОРЗ – 11 бронхита и 14 пневмонии. Има регистрирани 5 случая на Лаймска борелиоза.
В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 45 лица. Проведени са 31 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 7 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 14 лица. Има регистрирани 25 случая на ухапани от кърлежи. Извършени са 39 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ)

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Дамян Дамянов