in ,

Потресаваща история за семейни запои свърши в гробището във Варна (СНИМКИ)

снимка Мердин Берберов, "Нова Варна"

Ексхумираха трупа на бащата Стоян Чобанов  за да докажат убийство, синът Диян го очаква процес

Потресаваща история за убийство Варна излезе на бял свят, едва след като единият син на жертвата подаде сигнал в прокуратурата и се наложи да бъде ексхумирано тялото на баща му. А малко след това брат му бе арестуван за убийството.

снимка Мердин Берберов, „Нова Варна“

Преди седмица Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение срещу Диян за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, докато баща му е бил в безпомощно състояние. Ако бъде признат за виновен го очаква присъда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Снимка: Мердин Берберов,“Нова Варна“

Но по-странното в случая е, че съседите на семейството не бяха изненадани от фаталния край. Въпреки че без притеснение говореха за трагедията, те предпочетоха да останат анонимни: „Възрастни хора сме, нас кой ще ни пази?“.

81-годишният Стоян Чобанов и 46-годишният му син Диян живеели в бл. 129 във варненския кавртал „Младост“. Другият син на Стоян от много години живее със семейството си в Англия.
„Диян порасна тук.

Снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Ожени се още преди да влезе в казармата и му се роди момиче, ама после се разведоха. Тя бившата му жена си има друго семейство вече. Баща му и майка му като се пенсионираха и отидоха да живеят на село. Идваха тук от време на време. Преди 4 години обаче майка му почина при катастрофа и баща му остана да живее с него. Дъщеря му вече е голяма. Идваше да види дядо си, говореха си по телефона. Той Стоян в началото си беше съвсем добре. Излизаше пред блока, говореше със съседи, ходеше сам до магазина, но и двамата с Диян пиеха много. Полицията идваше редовно. Всички бяха пропищели от скандали и силна музика“, разказа възрастна жена от съседния вход.

Съседите на двамата мъже твърдят, че Стоян вземал много голяма пенсия, някои даже бяха категорични, че била 1000 лв. „Пътуваше на времето по корабите. Не са им липсвали пари. А и Диян беше добър майстор. Строител. Нямаше постоянна работа към някоя фирма, но се хващаше на различни обекти и работеше. Не винаги обаче имаше работа. И като му свършеха парите, вземаше от баща си“, каза друг мъж от блока.

След редовните запои на баща и син следвали редовни скандали. С времето Стоян започнал да страни от съседите и все по-рядко излизал от дома си. Не говорел с никой. „Не знаем какво е ставало в апартамента, но Диян започна да заключва баща си, когато отиваше на работа, а той пък на няколко пъти бягаше от тях. Живеят на първия етаж и на три-четири пъти скочи през терасата. Единият път го намериха чак вечерта с полиция, някъде по пътя към Златни пясъци“, твърди съседка.

„Рано или късно щеше да се стигне до тук. Запоите и скандалите им край нямаха. Алкохолът не прощава, а и явно и друг път е посягал да бие баща си“, коментираха съседи.

През декември миналата година възрастният мъж се разболял от двустранна пневмония и останал на легло. Синът му не спирал да пие. На 14-и декември рано сутринта съседите отново чули поредния скандал между мъжете. Диян крещял на баща си – „Ще те убия и ще те излежа“. Същият ден той се обадил на личния лекар на семейството и казал, че баща му паднал в банята и починал. Личният лекар отразил в съобщението за смърт като причина мозъчен инсулт. Всички подробности около погребението били поети от траурна агенция. Диян се обадил на брат си, който пристигнал за погребението със семейството си от Англия. Когато се срещнал н траурния агент, чул нещо тревожно. Мъжът му обяснил, че докато приготвяло тялото за погребението забелязали по тялото и главата на баща му синини и отоци, които трудно могат да се получат от падане в банята, както обяснил Диян.

Погребението минало и докато двамата братя говорили, Диян подхвърлил, че трябва да отидат до Трето РПУ да разкаже нещо, но после се отказал. Всичко това накарало брат му да се притесни. Той рядко се прибирал в България, но знаел за редовните запои на роднините си, за скандалите и предполагал, че се е стигало и до побоища. Затова преди да си тръгне от България, той подал сигнал директно във Варненската окръжна прокуратура, като обяснил подробно какви са притесненията му.

След сигнала му била образувана проверка. Разследващите се заели да разпитват съседи, срещнали се със служителите на траурната агенция, разбрали, че личният лекар не е прегледал тялото и така в началото на май тази година тялото на Стоян било ексхумирано и предадено на съдебна медицина.

При последвалата аутопсия патолозите открили няколко счупени ребра, кръвоизливи и други травми. Документирани са десетина удара с юмруци по тялото и главата на починалия. А според заключението им причината за смъртта е гръдна травма. При последвалия оглед на апартамента разследващите открили петна от кръв на различни места и предмети в дома. Малко по-късно Диян бил арестуван.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева