Новата социална мрежа на Google ще се казва Shoelace

снимка digital.bg
снимка digital.bg

Google изглежда не са се отказали от идеята да предложат на потребителите си собствена социална мрежа.

Компанията вече работи над подобна платформа, която носи кодовото име “Shoelace”. Със сигурност идеята ще изненада мнозина, тъй като само преди няколко месеца бе спряна официално Google+. Този проект е дело на Area 120 дивизията на компанията. Всъщност идеята на “Shoelace” e да ни свързва в реално време с хора, споделящи сходни интереси, пише digital.bg

снимка digital.bg

Всеки потребител ще трябва да въведе различни теми, към които проявява интерес. Алгоритмите на социалната мрежа ще ви свързват с други хора, харесващи същите неща. Google Shoelace ще ви позволи да си комуникирате с тях, но също да споделяте различни активности, да ги поканите на реалния събития и др. Новата социална мрежа работи на локален принцип и ще ви показва онези потребители, които се намират в близост до вас, предаде Endadget.

Така например, ако се озовете за първи път в непознат град ще можете бързо да откриете съмишленици, но също да посетите интересни места и актуални събития. Shoelace е разработена да улесни организирането и планирането на разнообразни мероприятия между хората живеещи в една общност. Проектът е в начална фаза на разработка и е достъпен за ограничен брой потребители. Предстоят още тестове, но ако всичко върви по план вероятно повече хора ще могат да тестват сами Google Shoelace.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Евростат: България се топи до 4 млн до края на века

Кадър: Gardian News

Заснеха огромна медуза с размерите на човек (ВИДЕО)