in

Ути ще готви и на Фолклорния фестивал «Свeта Марина» край Аксаково

снимка facebook

Курбан за здраве ще приготвят Ути Бъчваров и екипът му за участниците и гостите на традиционния Фолклорен фестивал «Света Марина» в с.Ботево, Община Аксаково.

Събитието, което получи признание като част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018 при Министерство на културата, ще се проведе за поредна година навръх християнския празник в почит на Св. Марина на 17 юли.

Организатор и домакин на фолклорния фестивал са Община Аксаково и фирма ЕТ „Арет – Петър Петров”. Едноименната местност Света Марина ще огласят певчески и танцови колективи от Аксаково, Варна, Суворово, Белослав, Вълчи дол, Провадия, Аврен, Ветрино, Девня Добрич, Добричка, Генерал Тошево, Нови Пазар и Балчик. Те ще представят характерните за Североизточна България танци, обреди и фолклор.

Началото на празника е в 12:00 часа, след водосвет и приветствие от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/