in

Дупка на тротоар едва не уби две слепи жени във Варна

Кадър: bTV

Две незрящи жени пропаднаха в дупка, дълбока над метър, на тротоар във Варна. Изкопът е за поставяне на пътен знак и не е бил обезопасен, не е имало и работници на обекта, когато незрящите жени са минавали по тротоара.

След инцидента той мигновено е заровен и обезопасен.

В района има няколко блока, в които живеят хора с увредено зрение и предприятие, в което работят. „Помогна ни непознат човек, който подаде сигнал на тел. 112. Аз също се обадих, но ни препратиха към дежурния в общината. Той беше много груб, каза, че трябва да отидем до общината и да напишем жалба, след като му казах, че съм незряща”, разказа пред БТВ Снежана Анастасова, една от пострадалите жени.

Миролюба Андонова, другата жена, пропаднала в необезопасената дупка, също благодари на непознатия мъж, който им е помогнал вчера. Той дори предложил да ги заведе на лекар.

„От институциите не съм очаквала нещо друго, толкова често сме поставяли въпроси и нищо не се променя”, коментира от Андонова.

От община Варна обявиха, че се търси отговорност от изпълнителя. Двете жени все още не са решили дали ще съдят някого за инцидента.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/