in

Жесток побой вкара в болницата варненец заради спор за отвързан питбул

Снимка: Pixabay

Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за причиняване средни телесни повреди на свой познат след спор за кучета.

29-годишният Христо Х. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за причинени средни телесни повреди на свой познат – престъпление по член 129, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Бившите съученици – подсъдимият Христо и пострадалият Николай, се срещнали вечерта на 17 февруари 2018 г. в квартал „Владиславово“, докато разхождали кучетата си. Христо направил забележка на Николай да върже питбула си и в следващия момент замахнал с ръка, в която държал сгъваем нож, и намушкал бившия си съученик. Той паднал на земята от причинената прободно-порезна рана в гърдите.

След инцидента подсъдимият избягал, а раненият Николай успял да се прибере в дома си. Поискал от приятелката си да се обади за помощ на спешния телефон 112, като й казал, че Христо го е намушкал.

Николай бил приет и опериран по спешност в болницата с травма на черния дроб, открита прободно-порезна рана в корема и в гръдния кош. Записи от охранителните камери в района на произшествието уличили Христо в извършеното престъпление, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години. Той обяснил пред разследващите, че не е нанесъл умишлено телесните повреди на Николай, но твърденията му не се подкрепят от събраните гласни и писмени доказателства по делото.
Предстои делото срещу 29-годишния подсъдим, който е с основно образование и неосъждан, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/