in

Извънредно: След четири години разследване задържаха заподозрян за смъртта на известен варненски диджей

Убитият диджей Тодор Тодоров Снимка facebook

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за „Задържане под стража“ на обвиняем за предумишлено убийство от 2015 година на извeстния варненски диджей Тодор Тодоров

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за разкрито убийство от 2015 г. Днес в 15 часа е съдебното заседание на Варненския окръжен съд, на което ще бъде определена поисканата от прокуратурата най-тежка мярка за процесуална принуда на 50-годишния обвиняем. Предумишленото убийство е било извършено през февруари 2015 г. Тогава с нож пред дома му в кв. „Левски“ е бил убит с особена жестокост известен варненски диджей.

След установяването на извършителя от разследващите по образуваното през 2015 г. досъдебното производство той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна.

Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ прокуратурата мотивира със съществуваща реална опасност 50-годишният обвиняем да се укрие или извърши престъпление с оглед естеството и завишената степен на обществена опасност на деянието и размера на санкцията за предумишлено убийство – от 5 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

„Нова Варна“ припомня, че  46-годишният диджей Тодор Тодоров беше открит мъртъв край блока му във варненския квартал „Левски“ на 27 февруари 2015 година.

Тялото на мъжа е било намерено в четвъртък около 22 ч. в градинка зад блок 137 на бул. „Осми приморски полк“. По тялото му е имало няколко прободни рани.

При огледа криминалистите попаднаха на кухненски нож, с който се предполага, че е извършено убийството. Оръжието е било захвърлено до дърво на около 20 метра от вх. А, в който е живял Тодор.  На няколко места край блока са намерени кървави петна. Следи са намерени и край контейнерите за смет.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева