in ,

Полицаи от Варна: Няма да работим през нощта за два лева отгоре

Снимка: Фейсбук/СФС МВР

Днес във Варна ще се съберат служители на МВР на протест. В 18. 30 ч до шадраваните пред Общината полицаи, пожарникари, граничари и други служители ще излеят недоволството си и ще настояват да се удовлетворят конкретни искания.

Това е първият регионален протест, ще има и в други градове, като намерението е да се свика национален протест в София.

Повод за недоволството е, че след протеста на 5 юли с искане за увеличаване на заплащането за нощния труд, никой от Министерството на финансите не е проявил желание за преговори със синдикатите.

Протестните действия са за увеличаване на минималния размер на допълнителното заплащане за нощен труд са организирани от Синдикална федерация на служителите на МВР и Синдикат на служителите в затворите в България и е подкрепен от КТ „Подкрепа“, Български лекарски съюз и Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.
Основните искания на протестиращите е да се актуализира размерът на допълнителното заплащане за нощен труд и да стане определен процент от социално измерим променлив критерий, каза за „Нова Варна“ Красимир Костов, зам.-председател на Управителния съвет на СФСМВР.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.