Instagram редактира харесванията

Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове под постовете на потребителите. Тестът се провежда в Австралия, като целта е да се премахне натиска, който чувстват хората да събират повече харесвания, пише британския вестник “Сън”.

Потребителите ще могат да видят списък с това кой е харесал поста им, а само ще липсва общия брой. Пробното премахване на брояча не може да бъде избегнато и влиза в сила за всички потребители на социалната мрежа в Австралия.

От ръководството на компанията казват, че премахването няма да засегне инфлуенсърите, защото от големите марки и другите бизнес клиенти ще виждат броя на гледания и лайкове.

“Инструментите като Insights, Ads Manager, които ползват създателите на съдържание и компаниите в Инстаграм няма да бъдат променяни”, казват от фирмата. Подобен тест вече беше проведен в Канада през пролетта.

Подобни периоди без брояч на лайковете ще има още в Нова Зеландия, Япония, Ирландия, Италия и Бразилия. Мия Гарлик, директор на политиката на Фейсбук в Австралия и Нова Зеландия казва, че Instagram трябва да е място, където хората с удобство изразяват вижданията си, а не място, където да бъдат съдени.

 

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Морят опасни комари с нови технологии

Годежен пиърсинг заменя традиционния пръстен? (СНИМКИ)