in

Без книжка и солена глоба заради каране в насрещното на магистралата

Снимка: ОД на МВР - Шумен

Шофьор остава без книжка за 3 месеца и дължи 1 000 лева заради това, че карал в насрещното на магистрала „Хемус“. Той обжалвал наказанието пред Шуменския районен съд, но магистратите потвърдили санкцията, определена от КАТ.

Причината за забранената маневра била катастрофа с камион, заради която било спряно движението по АМ „Хемус“ в района на пътен възел Каспичан на 8 септември м.г., пише Darik

Камион се обърна на АМ “Хемус“ при 355 км в посока Варна, движението се отклоняваше (СНИМКИ)

Полицейски екипи спрели движението и обяснили, че трябва да се изчака около 15 минути движението да бъде пуснато отново. Униформените обаче забелязали в края на образувалата се колона автомобили, които правели обратен завой и тръгвали в насрещното движение, за да стигнат до етапната връзка, откъдето да „слязат“ от магистралата.

Сред тях бил и шофьор с великотърновска кола „Алфа Ромео“, който бил спрян от полицейски екип. Катаджиите му написали акт за това, че карал в платно за насрещно движение.
камион, магистрала „Хемус“
ОД на МВР – Шумен
Водачът обжалвал в съда, но шуменските магистрати потвърдили акта. В своите мотиви съдът отбелязва факта, че мястото, на което е извършено нарушението се отличава с висока концентрация на ПТП. Във въпросния участък скоростта на движение е висока, въпреки наложените ограничения, което се явява предпоставка за възникване на катастрофи.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Шуменския административен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/