in

Адвокат Петър Николов внася при президента списък с незаконно отнети деца

Снимка: Нова Варна

Юристът ще сезира държавния глава по дела, по които е върнал отнените деца на родителите им след кошмарен престой в кризисни центрове и приемни семейства

Новината съобщи на фейсбук профила си юристът, специализирал в подобен род дела. По думите му цифрата на отнетите у нас от родителите им деца се увеличава стремглаво и те стават хиляди. В повечето случаи според Николов те попадат в черен пазар на деца.

Ето какво пише той:

„Днес ще бъдат внесени при Президента на България 12 мои случаи на незаконно отнети деца, върнати от съда на родителите им след месеци или години на престой в кризисни центрове, превърнали се в развъдници за наркомани и проститутки, и при приемни родители. Децата са винаги отглеждани в български семейства, никога не са били изоставяни, родителите им са имали материални затруднения и вместо подкрепа от държавата, както пише съдът в решенията си, са получавали незабавно изземване на деца с полиция и социални, някои по анонимни доноси на “будни граждани” и родилни отделения.

Ако още смятате, че това не е вярно, трябва да знаете, че тези механизми отдавна действат у нас и само, който се е осмелил да потърси гласност на своя случай и адвокатска защита, с големи усилия и помощ е успял да си върне най-свидното. Не искам да си мисля колко случая има, в които е направено привидно законно отнемане и колко съдби и животи са били пречупени от “добри намерения”.

Статистиките сочат, че с всяка година децата стават хиляди. И да, пазарът съществува, но никой в тази държава не желае да разследва. Може би защото всички по веригата са политически назначения“.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/