in

Малките детайли в кухнята

Снимка: kuhnia.bg

Всички кухни са различни, няма спор в това. Всеки човек има различни нужди и различни
виждания за дизайна на дома си. Това е изключително добър факт за всички интериорни
дизайнери по света, които чакат да направят кухнята ви. И докато се чудите какво точно и къде да поставите, нека си поговорим за малките детайли – малките неща, които правят повечето кухни много по-функционални и отговарящи на индивидуалните ви нужди.
Първият детайл, за който трябва да си поговорим са дръжките на кухненските шкафове, а понякога и липсата на такива. Колкото и странно да звучи за голяма част от хората, има много различни типове дръжки за шкафовете. Формата им може да бъде всякаква – от прости топчета, изрязани дръжки или дори дръжки под формата на любима фигура. Освен това могат изобщо да не се виждат, а да бъдат под формата на вдлъбнати отвори, които да ви помагат за отварянето на вратата на шкафовете.
За да бъдем честни трябва да споменем и вратите на шкафове с push ефект. Те се срещат по-често при горният ред шкафове, които се достигат по-трудно, и по този начин улесняват всички по-ниски хора, които иначе биха изпитали трудност. Малък, но толкова полезен ефект, нали?
Друг малък детайл всъщност е много голям важен детайл и това е функционалността на кухнята ви. За да спестите място и да скриете от чуждите погледи коша за боклук, можете да внесете малък механизъм, с който да закрепите капака към вратата на шкафа и така при всяко отваряне той да се вдига, а вие лесно да изхвърляте отпадъците си – лесно и приятно за окото решение.
Разделението на големите шкафове на по-малки посредством стъклени, дървени и всякакви други разделители ще улесни подредбата на приборите и уредите ви. Макар и наглед лесно решение, почти никой не се сеща за него и после се бори с настаналия хаос.
И говорейки си за подреждане няма как да не споменем един малък трик, който освен, че ще
направи кухнята ви да изглежда по-елегантно, ще създаде още по-голямо пространство на
кухненския ви плот – поставяне на капак над мивката. По този начин, когато трябва да използвате мивката просто ще трябва да вдигнете капака и да свършите каквото ви е нужно, а когато тя не ви е необходима, просто поставяте капака обратно и го използвате като останалата част от плота.
Това определено е много полезна идея, особено ако имате желание да разполагате с повече
свободно пространство, а всъщност притежавате малка кухня.
А вие какво бихте добавили, за да направите кухнята си по-удобна и функционална?

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/