Баща насилвал месеци наред 15-годишната си дъщеря

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

54-годишен мъж е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Разград за сексуално насилие над дъщеря си, както и за причиняване на лека телесна повреда.

През нощта преди два дни, след като употребил алкохол, 54-годишният Е. Г. нанесъл побой над 15-годишната си дъщеря. При разпита пострадалото дете разказало, че от декември миналата година досега е било насилено от баща си четири пъти чрез сила и заплахи. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

За причиняване на леката телесна повреда в условията на домашно насилие Районната прокуратура в Разград го обвинява и в престъпление по член 131, ал. 1, т. 5а от НК, което също се наказва с лишаване от свобода.

Въпреки че Е.Г. не е осъждан, прокуратурата иска да му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като ако е на свобода, обвиняемият може да се укрие и да извърши престъпление. Събраните до момента доказателства по делото водят до обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Община Девня

Девня отбелязва 50-годишен юбилей с 4-дневен купон (СНИМКИ/ПРОГРАМА)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Варна празнува 141 години свобода (СНИМКИ/ВИДЕО)