in , ,

С нов вид лазер лекуват разширени вени в Аджибадем Сити клиник Варна(ВИДЕО)

Снимка "Нова Варна"

Лазер, който по-прецизно извършва операция на разширени вени, се прилага в Аджибадем Сити Клиник Варна от съдовия хирург д-р Димитър Големанов.

Пред екипа на Нова Варна той демонстрира разликата между двата типа лазер. С новата техника топлинната енергия се насочва така, че да обработва съдовете с по-голяма точност и да не ги уврежда. Методът позволява да се лекуват вените без големи разрези, без продължителен болничен престой, без белези. Той се практикува близо 10 години в медицинския център и има много добър отзив от пациентите.

Лекарят подчертава, че операцията е щадяща и подходяща за пациенти в напреднала възраст, с диабет, със сърдечни заболявания или други придружаващи болести. Манипулацията трае петнайсетина минути, пациентът се проследява от медици час-два, докато отмине анестезията, след което се прибира у дома. Препоръчително е след операцията да не се извършва тежък физически труд.

„Няма ограничения за извършването на операцията, тя може да се прави целогодишно. Даже през летния период много хора в отпуска, върнали се за малко от чужбина, студенти и учители използват времето, за да решат проблема си с разширените вени“, казва д-р Големанов. Той подчертава, че лазерната термоаблация е част от комплексното лечение на разширените вени като се комбинира със склеротерапия, пеносклеротерапия или микрохирургия според всеки отделен случай.

Допълнителна информация – тел. 0700 33 900, 0892 20 20 80
www.acibademcityclinic.bg

видео: Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева