in

Даряваш кръв – получаваш безплатна книга във Варна

В знак на подкрепа към здравната система на града, Община Варна и Асоциация „Българска книга” организират кръводарителска кампания под мотото „Капка кръв може да спаси живот, прочетена книга може да промени живот“. Всеки, който се включи в кръводаряването, ще бъде „поощрен” с книга, подарък от българските издателства.

Алея на книгата” – най-голямото книжно изложение на открито в България акостира във Варна в разгара на лятото, между 2-ри и 11-ти август. Очакват Ви над 50 български издателства и книгоразпространители, разположени в 19 шатри в пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център. Хиляди книжни заглавия и специални предложения, литературен кът с богата културна програма за деца и възрастни, специални събития очакват посетителите.

Официалното откриване ще бъде на 2-ри август, от 18:00 ч., в литературния кът, пешеходната зона на бул. „Сливница“ (в близост до пресечката с ул. „Стефан Караджа“). Традиционно Литературният кът е любима част от „Алея на книгата“. Именно там се провежда богатата културна програма, която представя българската литературна сцена в цялото ѝ многообразие. Събитията включват премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии. Има специален модул с активности и за най-малките читатели.

По случай юбилейното десето издание на „Алея на книгата“, която води своето начало именно от морската столица, в програмата на Литературния кът е поместено специално събитие, посветено на грамотността и организирано в партньорство с Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките. На 3-ти и 4-ти август от 15:00 до 18:00 часа Институтът ще участва в културната програма с инициативата “Написаното остава. Пиши правилно!”.

Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация, може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи съвети от млади учени от БАН за най-често допусканите грешки. Всички ще получат стикери „Написаното остава. Пиши правилно!“, чието предназначение е да бъдат залепени върху върху табели или надписи на публични места, в които са допуснати правописни грешки. Най-успешно справилите се участници ще получат и други награди.

В знак на подкрепа към здравната система на града, Община Варна и Асоциация „Българска книга” организират кръводарителска кампания под мотото „Капка кръв може да спаси живот, прочетена книга може да промени живот“. Всеки, който се включи в кръводаряването, ще бъде „поощрен” с книга, подарък от българските издателства.

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/