in ,

Топ 5 на най-добрите ресторанти във Варна

Снимка: Facebook - Капитан кук

В разгара на летния сезон едно от най-изкушаващите развлечения за гостите и жителите на града са добрата храна и приятната обстановка.

В един кратък обзор ще ви представим няколко от най-добрите ресторанти в града според нашето лично наблюдение за качество на храната и обслужване.

1. БМ „Олеа“

Оценка: 4.6 от 663 отзива в Google

Разположен е не в централната част на града, а по пътя за кв.  „Виница“. Ресторант „Олеа“ се слави с една от най-добрите кухни и безупречно обслужване. Поставяме го на първо място и поради една друга причина. Качеството определено си заслужава приемливата цена. Тук може да намерите уникални ястия, приготвени без компромис.

Снимка: Facebook, „Олеа“

2. Капитан Кук 

Оценка: 4.5 от 1450 отзива в Google

Емблематичен ресторант за Варна, който е с отлична локация – Морска гара, и превъзходна храна. Ако искате най-доброто, независимо от цената, това е вашето мястото.  Ресторантът се слави с прекрасна морска кухня и качествено обслужване.

Снимка: Facebook – Капитан „Кук“

3. „Старият Чинар“ – Морска гара

Оценка: 4.5 от 2253 отзива в Google

Уникален ресторант и може би най-посещаваният в град Варна. Поради големия наплив от хора е невъзможно да си намерите маса без резервация. Уникалното меню с дивечови и традиционни български ястия е безупречно. Определено ако искате нещо табиетлийско, тук ще го намерите.

Снимка: Facebook: – Старият Чинар

4. Морска тераса

Оценка: 4.6 от 1510 отзива в Google

Един модерен ресторант. Уникална и неповторима обстановка в напълно различен стил. Храната е относително прилична, но не се различава с отделни характерности, преобладава средиземноморската кухня с добро качество. Ресторантът е изключително популярен и трудно може да си запазите място без предварителна резервация от няколко дена. Намира се на плажната алея.

Снимка: Facebook Морска тераса

5. Марше

Оценка: 4.5 от 224 отзива в Google

Стилен ресторант с определено високи цели. Тук се държи на качеството. Менюто не е обемно, но за сметка на това всеки детайл е изпипан. Намира се в северната част на Морската градина на Варна в обособен затворен комплекс.

Снимка: Facebook Марше Варна

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/