in ,

Сагата с НУ „Васил Левски“ продължава, родители масово отписват децата

Дългата сага с НУ „Васил Левски“ в Аспарухово продължава. След много перипетии очакваният ремонт започна, поне според официалната информация. Лошата новина е, че местят децата в СОУ „Любен Каравелов“. Това заявиха читатели на „Нова Варна“.

Радваме се, че започна ремонта, но на практика още нищо не се случва. А училището, в което ни местят не ни харесва и много родители отписват децата си, това разказа за „Нова Варна“ Катя Христова.

Причина за забавянето на ремонта на НУ „Васил Левски“ стана ново дело за обезпечаване на доказателствата за състоянието на обекта, заведено от фирмата-изпълнител на строежа на сградата – „Стоянстрой“, в Районния съд във Варна на 13.12.2018 г.

Родителите стягат протест на 8 август, в който да изразят недоволството си от случващото се в 16:00 часа пред сградата на НУ „Васил Левски“.

Въпросите ѝм, публикувани в специално създадената Феъсбук група „ДА Спасим НУ “ Васил Левски “ – Варна, са следните:

1. На какъв етап се намират строително-ремонтните дейности по сградата на НУ „Васил Левски“ и спазват ли се сроковете за изпълнение по обществената поръчка, на която е възложител НУ „Васил Левски“?
2. Какви са причините за спиране на строително-ремонтните дейности по сградата на НУ „Васил Левски“?
3. Защо не се изпълни поетия ангажимент от страна на местното управление в лицето на кмета на град Варна г-н Иван Портних, а именно стартиране на учебната 2018/2019 в сградата на НУ „Васил Левски“?
4. Какво предстои и какво е предприела общината за възобновяване на учебния процес в сградата на училището?
5. Ангажимент за конкретен срок?
6. Подробности за организацията на учебния процес на учениците от НУ „Васил Левски“ през учебната 2019/2020 г., включително на какъв сменен режим ще учат децата през учебната 2019/2020 г.?
7. Какъв е приема на първокласници за 2019/2020 г.?
8. Запазен ли е състава на учителите в НУ „Васил Левски“?

 

*******
Спонсор на наградата този месец: RetroMuzeiVarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.